Neden Luviva?

Luviva tüm rahim ağzı dokusunu Işıkla Tarama Yöntemi ile tarayarak, geleneksel smear testinin gözden kaçırdığı doku tabakalarındaki anormal hücresel değişiklikleri, smear testine göre 2 yıla kadar daha erken evrelerde tespit eder. Hastalıklı dokuları doğru tespit etme oranı %90’ın üzerindedir.

Işıkla Tarama Yöntemi kullanılarak geleneksel yöntemler ile erişimin mümkün olmadığı endoservikal kanalda gelişen adenokanserlerin, erken evrede doğru tespit edilme oranı %100’dür.
Geleneksel yöntemlerde ortaya çıkan yanlış negatif sonuçları ortadan kaldırır. Hastalığın teşhisinde ve minimal cerrahi yöntemlerle tedavi edilmesinde meydana gelebilecek gecikmelerin önüne geçer.

Geleneksel yöntemlerde ortaya çıkan yanlış pozitif sonuçları ortadan kaldırır. Sağlıklı rahim ağzı dokusuna sahip kadınların gereksiz kolposkopi / biyopsi ve cerrahi müdehalelere yönlendirilmesinin önüne geçer.

Yanlış pozitif sonuçlar yüzünden hastada oluşan gereksiz stres ve kaygı oluşumunu engeller. Geleneksel smear testi tarafından gözden kaçırılan kanser öncülü hücresel değişimlere sahip hastaları tespit eder. Standart jinekolojik muayene sırasında uygulanır. Non-invasive, acısız ve hızlı bir testtir; Sonuçlar ortalama 80 saniye içerisinde hasta başında elde edilir ve raporlanır. Doku örneği gerektirmez. Doku örneği gerektirmediği için dışarıdan bir laboratuvar ortamına ihtiyaç ortadan kalkar.

Amerika Birleşik Devletleri’nde FDA odaklı yapılan Klinik Çalışma Sonuçlarına göre;

Luviva

CIN2+ hastalarını % 87 doğruluk oranı ile tespit etti, Endoservikal kanalda gelişen CIN2+ hastalarını % 100 doğruluk oranı ile tespit etti, 2 yıl boyunca 669 hasta takip edildi. Bu süre içinde Pap Smear, HPV Testi ve Biyopsiden olusan mevcut geleneksel yöntemler 18 hastada CIN2+ lezyonlar tespit etti.

Çalışmanın yapıldığı gün geleneksel yöntemler ile bu hastaların ancak %17 ‘si tespit edilebilirken, Luviva klinik çalışmanın yapıldığı gün bu hastaların % 89’unu tespit etti. Gereksiz kolposkopi/biyopsi işlemlerini % 40 oranında azalttı, Mevcut geleneksel yöntemlere göre %36,4 oranında daha fazla CIN2+ olgusu belirledi. CIN3+ için NPV oranı %99 ( Luviva sonucuna göre DÜŞÜK tanımlanmış bir hastanın serviksinde CIN3+ lezyonu bulunması ihtimali sadece %1). CIN2+ için NPV oranı %96 ( Luviva sonucuna göre DÜŞÜK tanımlanmış bir hastanın serviksinde CIN2+ lezyonu bulunması

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir